DISTRIBUIȚI
Sputnik

Moscova a anunţat joi că expulzează doi diplomaţi germani, ca măsură de represalii la decizia Germaniei de la începutul lui decembrie de a expulza doi angajaţi ai Ambasadei Rusiei de la Berlin după uciderea comandată, potrivit statului german, a unui cetăţean georgian de origine cecenă în capitala germană, informează AFP şi dpa, potrivit agerpres.

Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei l-a convocat joi pe ambasadorul Germaniei la Moscova, Andreas von Geyr, pentru a-i aduce la cunoştinţă că „doi colaboratori ai Ambasadei Germaniei au fost declaraţi ‘persona non grata’ şi au la dispoziţie şapte zile pentru a părăsi” teritoriul Rusiei.


Citește și: Un elicopter militar S-A PRĂBUŞIT în Rusia! Ambii piloţi au murit!

Guvernul german a expulzat săptămâna trecută doi diplomaţi ruşi pe fondul acuzaţiilor că statul rus s-ar fi aflat în spatele uciderii cu focuri de armă a unui cetăţean georgian de origine cecenă, la 23 august, într-un parc central din Berlin.

Tornike K., cunoscut şi sub numele Zelimkhan Khangoshvili, a fost împuşcat de două ori în cap în luna august, în timp ce se îndrepta spre o moschee. El luptase alături de separatiştii anti-ruşi din Cecenia. Moscova a respins categoric implicarea statului rus în acest asasinat.

Citește și: Secţiile de votare s-au deschis în UK. Alegerile sunt cruciale pentru Brexit!