DISTRIBUIȚI
CNN

Moscova a anunţat marţi că a renunţat la acuzaţia contra postului de televiziune CNN International de încălcare a legislaţiei ruse privind presa şi că postul american poate emite în continuare în Rusia, transmite Reuters. 

Şeful Serviciului federal rus de supervizare a telecomunicaţiilor (Roskomnadzor), Aleksandr Jarov, a declarat că problema a fost soluţionată după ce CNN a fost de acord să ofere date generale despre fiecare dintre programele sale în timpul emisiei – de pildă, numele programului sau al editorului.


Postul CNN a menţionat că nu intenţionează să facă vreun comentariu pe acest subiect.

Roskomnadzor a formulat acuzaţiile în luna septembrie, la o zi după ce Ministerul de Externe rus acuzase Washingtonul că exercită presiuni asupra operaţiunilor din SUA ale canalului de televiziune Russia Today, care este susţinut de Kremlin.

”Acuzaţiile împotriva CNN au fost retrase, canalul va continua să funcţioneze în Rusia, dar Roskomnadzor va monitoriza modul în care activităţile companiei americane se conformează legislaţiei ruse”, a declarat Jarov, citat de Interfax.

Luna trecută, preşedintele Vladimir Putin a declarat într-o reuniune a Consiliului de Securitate Naţională că media ruse care lucrează în străinătate sunt supuse unei ‘presiuni crescânde şi inacceptabile’.