DISTRIBUIȚI
Turnul Sfatului

Rusia susţine că racheta care a vizat, duminică, un bloc de apartamente din Kiev a fost, de fapt, o rachetă ucraineană care a lovit clădirea din greşeală, relatează BBC, scrie news.ro .  

Ministerul rus al Apărării anunţă că a tras patru rachete de ”înaltă precizie” care au vizat o fabrică care produce muniţii pentru sistemele ucrainene de lansare cu rachete multiple. De asemenea, Moscova susţine că toate cele patru rachete au lovit acea ţintă.


Citește și : Zelenski: A doua armată a lumii a înfrânt triumfătoare o grădiniţă şi un bloc din Kiev

În atac, un bloc rezidenţial a fost vizat, iar atacul s-a soldat cu moartea a cel puţin unei persoane, însă Rusia susţine că blocul nu a fost atacat de una dintre rachetele sale.

”Regimul de la Kiev a încercat să intercepteze rachete ruseşti de înaltă precizie prin mijloacele de apărare aeriană desfăşurate în oraş. Echipajele sistemelor de apărare aeriană de tip S-300 şi Buk-M1 ucraineană au lansat peste 10 rachete de apărare aeriană”, a precizat Ministerul rus al Apărării într-un comunicat.

”Din cauza lipsei de interoperabilitate între rampele de lansare ale sistemelor de apărare aeriană şi instalaţiile electronice desfăşurate în zone rezidenţiale, două rachete de apărare aeriană de tip S-300 au fost interceptate de sistemele Buk ucrainene”, se mai arată în comunicat.

Una dintre rachetele de apărare aeriană interceptate ”a căzut probabil pe o clădire rezidenţială”, se mai precizează în comunicat.

Citește și : Producţia de petrol din Ecuador este la un ‘nivel critic’ și va fi suspendată în 48 de ore dacă protestele continuă

Ucraina susţine că rachetele ruseşti au fost lansate din bombardierele Tupolev peste Marea Caspică, la aproximativ 1.450 kilometri depărtare de Kiev.

Nu a existat niciun răspuns imediat din partea Ucrainei la ultimele afirmaţii ale Rusiei.