DISTRIBUIȚI
Reuters

Ministerul rus de Externe a transmis, sâmbătă, că este „profund şocat” de vestea morţii ministrului belarus de Externe, Vladimir Makei, transmite CNN, scrie news.ro

„În calitate de şef al Ministerului de Externe, el a avut o mare contribuţie la consolidarea în continuare a relaţiilor ruso-belaruse”, a transmis, sâmbătă, într-o declaraţie, Ministerul rus de Externe.


Citește și: FRIGUL IERNII, noua armă a lui Vladimir Putin în războiul din Ucraina

„El a apărat ferm şi eficient interesele Republicii Belarus pe platformele internaţionale”, se mai arată în declaraţie, oficialii ruşi adăugând că „este o pierdere grea, ireparabilă”.

Makei urma să se întâlnească luni cu ministrul rus de externe Serghei Lavrov, potrivit mass-media de stat rusă.

În octombrie, Belarus a anunţat că va forma o forţă regională comună cu Rusia şi va efectua exerciţii, declanşând semnale de alarmă la Kiev. Makei a acuzat atunci Ucraina de „provocări iminente” împotriva Belarusului, ceea ce oficialii ucraineni au negat cu vehemenţă.

La începutul războiului, la sfârşitul lunii februarie, forţele belaruse şi ruseşti au desfăşurat exerciţii comune, multe dintre aceste forţe ruseşti trecând apoi graniţa ucraineană în deplasarea lor nefericită spre capitală. 

Citește și: Parlamentul Franţei sistează dezbaterea privind interzicerea coridelor