DISTRIBUIȚI

Rusia a avertizat marţi împotriva impunerii de sancţiuni asupra Myanmar, în timp ce junta militară îşi continuă represiunea sângeroasă a protestelor din ţară, relatează DPA, potrivit agerpres.

Ameninţările, presiunile şi aplicarea de sancţiuni împotriva autorităţilor în exerciţiu în Myanmar sunt zadarnice şi extrem de periculoase, a declarat marţi Ministerul de Externe de la Moscova citat de agenţia de presă Interfax.


Citește și: Răspunsul economic RADICAL al Uniunii Europene la pandemie

Astfel de politici „contribuie doar să pună părţile una împotriva celeilalte”, a spus ministerul, adăugând că o asemenea situaţie va conduce ţara în război civil.

Statele Unite, Marea Britanie, Uniunea Europeană şi Canada au vizat deja armata din Myanmar (fostă Birmania) cu o serie de sancţiuni.

Militarii au luat controlul ţării din Asia de Sud-Est în februarie după victoria răsunătoare în alegeri a partidului la putere al lui Aung San Suu Kyi.

De la lovitura de stat, junta militară a reprimat violent protestele şi cel puţin 564 de persoane au fost ucise, inclusiv 46 de copii, potrivit Asociaţiei de Asistenţă pentru Prizonieri Politici (AAPP), o organizaţie non-profit.

Aproximativ 2.700 de persoane sunt în detenţie, a declarat organizaţia.

Săptămâna trecută, Consiliul de Securitate al ONU a chemat armata la reţinere, în timp ce Washingtonul a declarat că lucrează pentru a răspunde cu mai multe sancţiuni la violenţa militarilor.

Citește și: POTOP în Indonezia și Timorul de Est! Sunt cel puţin 157 de morți și zeci de dispăruți

Rusia a cerut armatei să nu intervină în afacerile interne ale Myanmar.

În acelaşi timp, Moscova a declarat că vrea să-şi continue cooperarea militară.

Viceministrul rus al apărării Aleksandr Fomin a participat la o paradă militară în Myanmar în urmă cu peste o săptămână