DISTRIBUIȚI

Conducerea Marii Britanii „a minţit” atunci când a acuzat Rusia că este singurul producător al substanţei neurotoxice Noviciok, a declarat vineri purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse, Maria Zaharova, informează dpa, potrivit agerpres.

Premierul britanic Theresa May a declarat că este foarte posibil ca Rusia să fi folosit această armă în tentativa de asasinare a fostului dublu agent rus Serghei Skripal, în urmă cu două luni, în Marea Britanie.


Citeşte şi: Opoziţia din Venezuela cere un absenteism în masă la alegerile prezidenţiale

„Ceaţa s-a disipat şi numeroasele decepţii legate de guvernul condus de Theresa May au devenit clare”, a notat Maria Zaharova pe contul său de Facebook.

Preşedintele ceh Milos Zeman a respins această „minciună” a guvernului condus de Theresa May, anunţând că Cehia a produs şi făcut un experiment cu această substanţă, a subliniat Zaharova.

Preşedintele ceh Milos Zeman a declarat joi seara că Republica Cehă a efectuat anul trecut un experiment cu agentul neurotoxic Noviciok, care a fost folosit pentru otrăvirea fostului agent dublu rus Serghei Skripal şi a fiicei acestuia Iulia. Potrivit lui Zeman, care a citat informaţii difuzate de serviciul de spionaj militar ceh, agentul neurotoxic Noviciok folosit pentru otrăvirea celor doi a fost tip A-234, în timp ce cel produs în Republica Cehă a fost tip A-230.

Experţi susţin că există numai câteva laboratoare în lume care pot să producă agentul neurotoxic Noviciok. Moscova a sugerat că agentul neurotoxic folosit în cazul lui Serghei Skripkal şi a fiicei acestuia ar fi provenit din Marea Britanie, Cehia, Slovacia sau Suedia.

Citeşte şi: Cutremur în Africa de Sud. 13 mineri au rămas captivi în subteran