DISTRIBUIȚI

Rusia a făcut apel marţi la israelieni şi palestinieni să declanşeze „negocieri directe” pentru a ajunge la un compromis „reciproc acceptabil”, după prezentarea planului de pace al lui Donald Trump pentru Orientul Mijlociu, relatează AFP, scrie agerpres.

„Trebuie declanşate negocieri directe pentru a ajunge la un compromis reciproc acceptabil. Nu ştim dacă propunerea americană este reciproc acceptabilă sau nu. Trebuie să aşteptăm reacţia părţilor”, le-a declarat agenţiilor ruse de ştiri adjunctul ministrului rus de externe, Mihail Bogdanov.


Citește și : Trump a prezentat planul de pace pentru conflictul israelo-palestinian

„Important este ca palestinienii şi arabii să-şi exprime părerile”, a adăugat el, precizând că Moscova va „studia” planul american.

Preşedintele american Donald Trump şi-a prezentat marţi planul de pace pentru Orientul Mijlociu bazat pe o soluţie cu „două state”, dar care prevede acordarea unui număr de concesii Israelului care foarte probabil vor provoca reacţii vehemente în tabăra palestiniană. Planul a fost deja respins de gruparea Hamas, care conduce Fâşia Gaza.

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu este aşteptat miercuri la Moscova pentru a-i prezenta planul de pace american lui Vladimir Putin.

Rusia a anunţat în mai multe rânduri că este gata să găzduiască discuţii directe între israelieni şi palestinieni, notează AFP.

Citește și : Regatul Unit trebuie să reducă salariul minim pentru străini după Brexit (experţi)