DISTRIBUIȚI
Sputnik

Rusia l-a convocat vineri pe ambasadorul polonez la Moscova, Krzysztof Krajewski, ca urmare a deciziei de săptămâna trecută a Varşoviei de a expulza trei diplomaţi ruşi, transmite EFE, potrivit agerpres.

Şeful legaţiei poloneze nu a făcut declaraţii la intrarea în sediul MAE rus, potrivit agenţiei RIA.


Citește și: Germania nici nu vrea să audă de redesenarea frontierelor în Balcanii de Vest

Diplomaţia rusă a informat încă de vinerea trecută într-un comunicat că urma să expulzeze cinci diplomaţi polonezi din Rusia.

Guvernul polonez a anunţat joia trecută expulzarea a trei diplomaţi ruşi, pe care i-a declarat „personae non gratae” şi şi-a exprimat solidaritatea cu sancţiunile impuse de SUA împotriva Rusiei.

Washington a transmis tot în acea zi că a sancţionat Rusia pentru presupusa implicare în alegerile prezidenţiale din 2020 şi pentru prezumtivul său rol în atacul cibernetic de proporţii asupra platformei Orion a companiei SolarWinds, şi că a impus alte penalităţi ca urmare a acţiunilor ruse în Ucraina şi Afganistan.

Citește și: SUA trimit întăriri în Afganistan pentru a asigura retragerea trupelor coaliției

Între alte măsuri, administraţia preşedintelui democrat Joe Biden a decis să expulzeze din SUA zece membri ai misiunii diplomatice ruse din Washington, printre care s-au numărat şi reprezentanţi ai serviciilor de informaţii.

În replică, Rusia a expulzat acelaşi număr de diplomaţi, a impus sancţiuni pentru un presupus amestec al SUA în chestiuni interne şi a întocmit o listă neagră cu înalţi funcţionari americani.