DISTRIBUIȚI
Independent.ie

Ministerul Afacerilor Externe rus s-a declarat sâmbătă „profund îngrijorat” după atentatele comise în Ierusalimul de Est şi a îndemnat toate părţile la „reţinere maximă”, informează AFP, potrivit agerpres

„Suntem profund îngrijoraţi de această derulare a evenimentelor. Îndemnăm toate părţile să dea dovadă de reţinere maximă şi să evite o escaladare ulterioară a tensiunilor”, a subliniat Ministerul Afacerilor Externe rus într-un comunicat.


Citește și : China anunţă o scădere cu 80% a numărului zilnic de decese asociate COVID-19

„Recentele evenimente confirmă cu toată evidenţa necesitatea de a relansa un dialog constructiv palestiniano-israelian şi de a renunţa la acţiuni unilaterale”, adaugă comunicatul.

Potrivit Moscovei, „nu se poate pune capăt violenţelor repetitive decât în cadrul unui proces de negocieri care se bazează pe principii ale dreptului internaţional”.

Vineri seara, un palestinian de 21 de ani a ucis cu focuri de armă şapte persoane lângă o sinagogă în Ierusalimul de Est în timpul rugăciunilor de Şabat, înainte de a fi lichidat după o cursă de urmărire.

Acest atac a survenit la o zi după un raid al armatei israeliene la Jenin, în nordul Cisiordaniei ocupate, atac soldat cu moartea a nouă palestinieni.

Citește și : Facebook şi Instagram îşi redeshid ‘porţile’ pentru Donald Trump

Sâmbătă dimineaţa, două persoane, un tată şi fiul său, au fost rănite în Ierusalimul de Est de un palestinian de 13 ani.