DISTRIBUIȚI
afp

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a făcut joi apel la țările din Golf să înceapă negocieri pentru detensionarea situației din regiune, pe fondul atacurilor cu drone împotriva infrastructurii petroliere din Arabia Saudită, informează agenția Interfax, citată de Reuters, potrivit mediafax.

În cadrul unui discurs susținut la Moscova, Lavrov a susținut că statele din Golf trebuie să identifice o serie de măsuri care să prevină repetarea unor astfel de situații pe viitor.


Citește și : Refugiații din Germania recunosc diferențele culturale majore față de țările lor natale

Totodată, el a mai spus că acuzațiile la adresa Iranului, pe care Rusia le consideră nefondate, nu fac altceva decât să înrăutățească situația din regiune.

Atacurile cu drone care au vizat rafinării din Arabia Saudită afectează aproximativ jumătate din producţia de petrol saudită, a informat cotidianul Financial Times. Insurgenţii huthi din Yemen, susţinuţi de Iran, au revendicat atacurile cu drone care au provocat incendii la centrele saudite de rafinare a petrolului din Abqaiq şi Khurais.

Arabia Saudită acuză Iranul că a susținut „în mod indubitabil” atacurile asupra rafinăriilor de petrol de pe teritoriul său, anunțând că au fost recuperate fragmente de drone și rachete care aduc dovezi incontestabile în acest sens. Acuzații similare la adresa Iranului au fost făcute și de către Statele Unite.

Citește și : Un atac împotriva Iranului ar duce la un RĂZBOI TOTAL (VIDEO)

Donald Trump, preşedintele Statele Unite, a ordonat miercuri impunerea de sancţiuni suplimentare împotriva Iranului, în contextul tensiunilor legate de Acordul nuclear şi de atacurile care au vizat rafinării din Arabia Saudită.

Iranul a catalogat drept „inacceptabile” acuzaţiile Statelor Unite privind responsabilitatea Teheranului în lansarea acestor atacuri.