DISTRIBUIȚI
Metzel/AP

Un miros puternic de ouă clocite determinat de contaminarea aerului cu hidrogen sulfurat (acid sulfhidric) a ajuns joi până în centrul Moscovei, relatează agenţia EFE, conform agerpres.

Mirosul fetid a fost deja denunţat încă la începutul lunii de locuitorii din cartierele de est ale capitalei ruse, fapt ce a determinat o anchetă a Inspectorului Mediului din Rusia.


Citeşte şi: Umbra Moscovei planează asupra alegerilor din Germania

Un raport preliminar făcut public miercuri de inspectori indică mai multe gropi de gunoi de la periferia Moscovei drept cauze ale poluării aerului.

„Poluarea este determinată de componenţii legaţi de tratarea reziduurilor organice, înmagazinarea şi producţia derivatelor din petrol şi de funcţionarea centrelor de epurare”, se arată în raportul dat publicităţi de agenţia Tass.

Autorităţile ruse investighează activitatea de la trei mari gropi de gunoi de la periferia Moscovei (dintre care una închisă în iunie la ordinul preşedintelui rus, Vladimir Putin) precum şi două centre de epurare situate în estul capitalei ruse.

Mirosul fetid şi poluarea aerului cu hidrogen sulfurat sunt un lucru obişnuit în cartierele periferice din sud-estul Mocovei, aflate în proximitatea unor mari zone industriale, inclusiv o enormă fabrica de produse derivate din petrol.