DISTRIBUIȚI
afp

Administraţia Vladimir Putin a denunţat, miercuri, „egocentrismul” Statelor Unite în privinţa dezarmării, îndemnând Washingtonul să relanseze „dialogul multilateral” privind capacităţile militare din spaţiul orbital, potrivit mediafax.

„Este important să încetăm degradarea arhitecturii pentru dezarmare”, a declarat Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, citat de cotidianul Le Figaro.


Citește și : CE va discuta cu statele UE despre eventuale controale la frontiere din cauza coronavirusului

„Lansăm un apel adresat Statelor Unite pentru revenirea la dialog multilateral şi la respectarea tuturor acordurilor din cadrul Naţiunilor Unite”, a adăugat Serghei Lavrov, la Conferinţa pentru Dezarmare de la Geneva.

Şeful diplomaţiei a evidenţiat necesitatea reactivării acordurilor care ar „asigura stabilitatea planetei” şi a denunţat „egocentrismul” Statelor Unite în privinţa dezarmării.

Citește și : Catalonia a confirmat primul caz de coronavirus

„În ultima perioadă, în politicile Statelor Unite am putut constata o tendinţă de impunere a propriilor reguli asupra comunităţii internaţionale, în detrimentul dreptului internaţional”, a subliniat Serghei Lavrov, denunţând decizia preşedintelui Donald Trump de retragere a SUA din Acordul nuclear iranian şi din Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare (INF).