DISTRIBUIȚI
South Africa News.Net

Ambasada rusă din Serbia a cerut marți, autorităților de la Priștina, eliberarea imediată a unui cetățean rus care lucra pentru misiunea ONU în Kosovo, relatează site-ul agenției Reuters, potrivit mediafax.

Persoana de naționalitate rusă a fost reținută într-o localitate populată de sârbi în Kosovo, în cadrul unei operațiuni a poliției.


Citește și : Statele Unite boicotează Conferinţa pentru Dezarmare a ONU de la Geneva prezidată de Venezuela

„Cerem eliberarea imediată a cetățeanului rus, iar cei care sunt responsabili pentru acest incident să fie trași la răspundere”, a afirmat ambasada.

Polițiștii kosovari au arestat zeci de persoane, printre care și etnici sârbi, pentru acuzații de contrabandă cu diverse bunuri. Autoritățile de la Belgrad consideră că această decizie a autorităților de la Priștina este o încercare de a prelua controlul total asupra regiunilor kosovare de la granița cu Serbia. Premierul Serbiei, Ana Brnabic, a solicitat din acest motiv forțelor de securitate să fie în alertă maximă.

Kosovo și-a declarat unilateral independența față de Serbia în 2008. În timp ce Statele Unite și majoritatea statelor Uniunii Europene i-au recunoscut independența, Serbia, Rusia și China continuă să se opună declarației Kosovo din 2008.

Citește și : Tot mai multe şcoli din Afganistan au devenit ţintele atacurilor teroriste