DISTRIBUIȚI
afp

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat miercuri că autoritățile din Republica Moldova trebuie să renunțe la acțiunile discriminatorii impotriva instituțiilor media de limbă rusă, informează TASS, scrie mediafax.

Lavrov a făcut această declarație în timpul unei conferințe de presă dedicată prezentării rezultatelor discuțiilor sale cu omologul său moldovean, Nicolae Popescu.


Citește și : Venezuela organizează exerciții militare de-a lungul graniței cu Columbia

„Am evidențiat nevoia de respectare a drepturilor jurnaliștilor, a libertății presei și prevenirea politicilor discriminatorii. Fostul Guvern din Republica Moldova a dus o astfel de politică împotriva instituțiilor mass-media de limbă rusă”, a spus Lavrov.

El a adăugat că speră că autoritățile din Moldova nu vor permite impunerea unor restricții privind folosirea libii ruse. „Am adus în discuție necesitatea luării unor măsuri pentru păstrarea statutului limbii ruse în Moldova. Omologii noștri au luat acest lucru în considerare.”, a spus oficialul.

Citește și : Un avion de transport marfă s-a prăbușit în Ohio – Doi morți

Lavrov a adăugat că Rusia continuă să susțină eforturile oficialilor moldoveni de a păstra stabilitatea politică.

„Le-am spus colegilor moldoveni că prioritățile Rusiei în privința relațiilor bilaterale sunt sprijinirea suveranității Republicii Moldova, statutul său de țară nealiniată și sprijinirea eforturilor Guvernului de asigurare a stabilității la nivel intern.”, a spus Lavrov.