DISTRIBUIȚI
New Haven Register

Un autobuz a pătruns luni într-un pasaj pietonal la Moscova, ucigând cel puţin 5 persoane şi rănind alte 15, iar conform primelor date ale anchetei autorităţile privilegiază pista unui accident provocat de o defecţiune tehnică sau de o greşeală a şoferului, relatează agenţiile internaţionale de presă.

Imaginile publicate de televiziunea rusă arată cum autobuzul intră pe scările pasajului pietonal, strivind mai multe persoane, în timp ce o altă înregistrare difuzată pe reţelele de socializare arată autobuzul intrând cu viteză mică pe trotuar, ulterior pare că alunecă pe zăpadă şi în final pătrunde în pasajul pietonal, conform agerpres .


Citește și : Orasul în care este Craciun în fiecare zi

Şoferul a fost arestat şi a spus în faţa anchetatorilor că a încercat să oprească la semafor, dar frâna nu a răspuns şi vehiculul a devenit necontrolabil.

Poliţia a anunţat că cinci persoane au decedat, iar dintre cei 15 răniţi trei au fost spitalizaţi. Comisia care investighează accidentul a menţionat drept cauze cele mai probabile ale accidentului o defecţiune tehnică a vehiculului sau o greşeală a şoferului.

Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a dispus verificarea întregului parc de autobuze al regiei de transport public.

Accidentul a avut loc pe una dintre cele mai circulate artere ale Moscovei, lângă staţia de metrou Bulevardul Slavyansky.

Luni este o zi normală de lucru în Rusia, unde Crăciunul este sărbătorit pe 7 ianuarie.