DISTRIBUIȚI
tass

Forţele guvernamentale siriene şi rebelii din provincia Idlib, din nord-vestul Siriei, au declarat un armistiţiu, a anunţat miercuri seara armata rusă printr-un comunicat preluat de AFP şi agerpres.

„La inţiativa părţii ruse, cu medierea Turciei şi a Rusiei, în zona de atenuare a conflictului de la Idlib a fost încheiat un acord de încetare a focului începând din 12 iunie, la ora 00:00”, a făcut cunoscut centrul rus pentru reconcilierea părţilor beligerante. „În consecinţă, s-a observat o reducere semnificativă a numărului de bombardamente din partea grupărilor ilegale”, mai arată comunicatul.


Citeşte şi: Putin se implică în criza din R.Moldova şi anunţă pe cine susţine la Chişinău

În ultimii ani, provincia Idlib a fost lovită aproape zilnic de bombardamente ale regimului de la Damasc şi ale forţelor ruse aliate cu preşedintele sirian Bashar al-Assad, reaminteşte AFP. În regiunea cu aproximativ trei milioane de locuitori au fost ucişi de la sfârşitul lui aprilie 360 de civili, conform bilanţului înregistrat de organizaţia neguvernamentală Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, cu sediul la Londra.

De la începutul războiului din Siria în urma reprimării violente a manifestaţiilor antiguvernamentale din 2011, şi-au pierdut viaţa peste 370.000 de oameni, iar numărul refugiaţilor este de ordinul milioanelor.

Citeşte şi: SUA consolidează contingentul militar din Polonia