DISTRIBUIȚI
Moskva News Agency

Autorităţile de la Moscova au declarat încheiat pericolul reprezentat de pandemia de coronavirus şi au anunţat că vor anula amenzile aplicate persoanelor care au încălcat restricţiile anti-COVID, relatează dpa, potrivit agerpres.

„Am decis să declar o amnistie COVID”, a scris primarul Serghei Sobianin pe blogul său miercuri, adăugând că măsura urmează să intre în vigoare pe 1 iunie.


Citeşte şi: ATAC ARMAT într-o şcoală din SUA! 14 copii şi un adult au fost ucişi! – Black News

Cei care au fost condamnaţi la plata unei amenzi pentru încălcarea regulilor anti-COVID dar nu au plătit încă vor fi scutiţi de plata amenzii. Cei care au plătit deja pot primi banii înapoi după o solicitare în acest sens, a mai spus Sobianin.

Măsura se aplică doar amenzilor impuse de administraţia oraşului. Cazurile în care persoanele bolnave au ignorat măsura de izolare nu sunt incluse în amnistie.

Citeşte şi: Situaţia din regiunea Lugansk ‘se înrăutăţeşte din oră în oră’ – Black News

Potrivit cifrelor oficiale, aproape 380.000 de persoane au murit din cauza COVID-19 în Rusia. Surse neoficiale susţin că numărul acestora este mult mai mare.

Cercetătorul independent în demografie Alexei Rakşa a afirmat că numărul morţilor era de peste un milion încă din noiembrie 2021. Deşi Rusia a fost prima ţară din lume care a înregistrat un vaccin împotriva COVID, rata de vaccinare în rândul populaţiei este mult sub nivelul european.