DISTRIBUIȚI

Rusia a denunţat vineri drept un „act de cenzură” amenda impusă canalului public rus de televiziune Russia Today (RT) în Marea Britanie şi a ameninţat media britanice cu „consecinţe”, informează France Presse, DPA şi Reuters, potrivit agerpres.

„Considerăm decizia (autorităţii de reglementare) Ofcom un act direct de cenzură”, a reacţionat Ministerul de Externe rus într-un comunicat. „Urmărim atent evoluţia situaţiei şi reamintim media britanice care lucrează în Rusia că trebuie să fie pregătite să facă faţă consecinţelor acţiunilor Londrei”, a adăugat ministerul.


Citește și : Staff-ul aeroportului din Hong Kong se alătură protestatarilor – VIDEO

„Suntem martori la modul în care autorităţile britanice încearcă în orice fel să limiteze activităţile mass-media ruse în ţară, acum folosind pârghia financiară”, notează ministerul.

Moscova a reacţionat după ce Ofcom, autoritatea de reglementare în domeniul media din Regatul Unit, a impus RT vineri mai devreme o amendă de 200.000 de lire sterline (248.740 de dolari) pentru încălcarea regulilor de imparţialitate în relatările privind otrăvirea fostului spion rus Serghei Skripal, politicile Ucrainei şi conflictul din Siria.

Citește și : Jean-Francois Bohnert afirmă că rămâne candidat pentru funcția de procuror-șef european