DISTRIBUIȚI
Sputnik

Moscova a reproşat Berlinului că a impus restricţii postului public rus RT (fost Russia Today) şi a avertizat că în contrapartidă ar putea limita operaţiunile media germane în Rusia, relatează miercuri dpa, potrivit agerpres.

„Facem apel către Berlin cu toată seriozitatea să asigure funcţionarea normală a RT”, a declarat pentru dpa Maria Zaharova, purtătoare de cuvânt a Ministerului rus de Externe.


Citește și: Dominic Raab: Democraţia pierde teren în toată lumea

Potrivit ei, bănci din Germania au refuzat deschiderea unui cont de afaceri pentru RT ca urmare a presiunilor din partea autorităţilor.

Zaharova a cerut ridicarea tuturor restricţiilor impuse companiei publice ruse de media, afirmând că în caz contrar Moscova va fi obligată „să ia contramăsuri dure împotriva media germane care funcţionează în Rusia”, dar fără a da nume.

„Continuăm să sperăm într-o soluţie amiabilă”, a adăugat Zaharova, notând că Berlinul încă nu a reacţionat la aceste critici.

Rusia a criticat faptul că banca prin care lucrează acum RT urmează să-i închidă contul la sfârşitul lui mai, iar potrivit Mariei Zaharova, zeci de alte bănci germane şi internaţionale au refuzat să coopereze cu societatea rusă.

Citește și: SUA înregistrează cel mai mare număr de migranți, care bat la frontiere, din ultimii 20 de ani

Rusia a mai susţinut că presiunile politice s-au intensificat după anunţul că postul online în limba germană RT De va deveni canal de televiziune propriu-zis. Emisia acestuia ar fi urmat să înceapă în decembrie, dar încă nu a primit licenţă.

RT, deţinut de agenţia de presă de stat Rossia Segodnia şi cunoscut mai demult ca Russia Today, a fost criticat ca făcând parte din maşina de propagandă a Kremlinului, menţionează dpa.