DISTRIBUIȚI
The Moscow Times

Un înalt oficial rus care investighează acuzaţii privind influenţa externă asupra politicii interne a ameninţat miercuri că va expulza corespondenţii postului public internaţional german Deutsche Welle, informează DPA, potrivit agerpres.

Vasili Piskarev, şeful comisiei care conduce ancheta, a cerut ca un reprezentant al Deutsche Welle să participe la o audiere parlamentară cu privire la acuzaţii.


Citește și : Iranul dă un răgaz Uniunii Europene pentru salvarea acordului nuclear

În cazul în care un astfel de reprezentant nu va participa, „vom solicita guvernului să suspende sau să revoce complet acreditarea acestor corespondenţi”, a spus Piskarev în comentarii citate de agenţia de presă rusă Interfax.

Un reporter al Deutsche Welle a fost reţinut pentru scurt timp în timp ce relata despre un protest al opoziţiei politice ruse la Moscova în iulie.

Citește și : Ciocnire evitată în ultima clipă între un satelit ESA şi un altul aparţinând SpaceX

Deutsche Welle a declarat într-o scrisoare publicată în germană şi rusă pe website-ul parlamentului rus că nu va participa la audierile comisiei.

„Acoperirea de către noi (a evenimentelor) respectă regulile jurnalismului echilibrat”, a afirmat postul public german, respingând acuzaţiile că s-ar amesteca în politica internă rusă.