DISTRIBUIȚI
1tv.ge

Ministerul rus de Externe l-a acuzat miercuri pe secretarul general al ONU, Antonio Guterres, că ignoră faptul că Statele Unite ar amâna foarte mult acordarea de vize oficialilor ruși care doresc să participe la reuniuni ale Națiunilor Unite la New York, informează Reuters, scrie mediafax.

Potrivit Moscovei, Washingtonul ar întârzia în mod intenționat eliberarea de vize pentru oficialii ruși care se deplasează către sediul ONU, o mișcare despre care Rusia susține că ar putea să afecteze și mai mult relațiile dintre cele două țări.


Citește și : Teheranul a blocat din nou accesul la internet în mai multe provincii iraniene

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova a declarat că unii oficiali ai Ministerului Apărării care ar trebui să se deplaseze la sediul ONU trebuie să aștepte câteva luni pentru a primi viză pentru Statele Unite.

„Observăm că aceste lucruri se întâmplă cu complicitatea secretarului general al ONU, Antonio Guterres, care ignoră faptul că Statele Unite nu respectă Carta ONU”, a spus aceasta.

Rusia a convocat un diplomat de rang înalt al Statelor Unite în luna septembrie, în semn de protest față de ceea ce Moscova consideră ca fiind un refuz inacceptabil de emitere a vizelor pentru membrii delegației ruse la Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite.

Citește și : Navalnîi acuză autorităţile ruse de ‘răpire’, după ce un colaborator al său a fost trimis în Arctica