DISTRIBUIȚI
Global Look Press

Ministerul de Externe rus a anunţat vineri că a acordat Marii Britanii un termen de 30 de zile pentru ca aceasta să-şi reducă personalul diplomatic din Rusia, astfel încât numărul diplomaţilor britanici aflaţi la post în această ţară să nu îl depăşească pe cel al diplomaţilor ruşi în Marea Britanie, decizie luată în legătură cu otrăvirea fostului agent rus Serghei Skripal, transmit Reuters şi AFP, potrivit agerpres.

Într-o declaraţie, Ministerul de Externe rus a afirmat că l-a convocat pe ambasadorul britanic Laurie Bristow, căruia i-a înmânat o notă de protest după ce Marea Britanie a decis să expulzeze 23 de diplomaţi ruşi, după otrăvirea fostului agent rus Serghei Skripal şi a fiicei sale Iulia la Salisbury (în sud-vestul Angliei), la 4 martie.


Citeşte şi: În cazul unui atac nuclear, Bucureştiul ar fi RAS de pe faţa Pământului. Vezi aici harta CATASTROFEI!

Potrivit acestei note de protest a diplomaţiei ruse, ‘acţiunile provocatoare’ ale părţii britanice au condus la deciziile guvernelor multor ţări occidentale de a expulza diplomaţi ruşi din capitalele lor.

Luni, 16 ţări din Uniunea Europeană, precum şi Statele Unite, Canada, Norvegia, Ucraina şi alte câteva state au anunţat expulzarea de diplomaţi ruşi în legătură cu otrăvirea fostului agent rus Serghei Skripal şi a fiicei sale Iulia la Salisbury (în sud-vestul Angliei). Ulterior, la această acţiune au aderat şi alte state.

În total, în cadrul acestor măsuri de retorsiune coordonate ale Occidentului, fără precedent chiar şi în perioada Războiului Rece, au fost expulzaţi peste 140 de diplomaţi ruşi aflaţi la post în Europa, America de Nord şi Australia.

Citeşte şi: Reacţia Casei Albe după ce Moscova a anunţat că va expulza 60 de americani şi închiderea unui consulat