DISTRIBUIȚI
Sputnik

Administraţia de la Moscova a convocat, vineri, diplomaţi de rang înalt ai Ambasadei americane din Rusia pentru a denunţa afirmaţii ale lui Jake Sullivan, consilierul pentru Securitate Naţională al preşedintelui Joseph Biden, considerate încurajări ale atacurilor pe teritoriul rus, informează mediafax.

„Diplomaţi de rang înalt din cadrul Misiunii diplomatice americane din Moscova au fost convocaţi la Ministerul rus de Externe pe 26 mai. Oficialii ruşi au protestat vehement faţă de afirmaţiile inacceptabile ale consilierului prezidenţial american pentru Securitate Naţională, Jake Sullivan, care a aprobat de fapt atacuri ucrainene pe teritoriul rus, inclusiv asupra Crimeei şi regiunii Belgorod”, a transmis Ministerul rus de Externe, citat de agenţia Tass.


Citește și : ATAC armat în Japonia: Patru oameni au fost ucişi!

„A venit vremea ca Washingtonul să afle că orice formă de agresiune împotriva Rusiei va continua să fie urmată de cea mai puternică reacţie posibilă”, a avertizat Ministerul de Externe de la Moscova, conform agenţiei Reuters.

Nu este clar la ce afirmaţii ale lui Jake Sullivan se referă Ministerul rus de Externe. Sullivan a fost întrebat duminică, într-un interviu acordat CNN, dacă Ucraina poate primi arme care să atingă ţinte din Crimeea. „Da. Nu am impus limite asupra capacităţilor Ucrainei de a lansa atacuri asupra teritoriului aflat în cadrul frontierelor sale recunoscute internaţional. Ceea ce am spus noi este că nu vom furniza Ucrainei sisteme americane sau occidentale pentru a ataca Rusia. Noi credem că regiunea Crimeea este a Ucrainei”, a declarat Sullivan.

Citește și : NATO promite o cooperare mai strânsă în regiunea baltică