DISTRIBUIȚI
Islamic Festival Eid Mubarak Background Template Vector Illustration

Moscheile din Arabia Saudită şi Emiratele Arabe Unite vor rămâne închise pentru credincioşii musulmani, care sărbătoresc sâmbătă sau duminică Eid al-Fitr, încheierea lunii de post Ramadan, transmite Reuters, potrivit agerpres. Oficiali din cele două state au făcut apel la populaţie să respecte instrucţiunile de siguranţă pentru evitarea răspândirii coronavirusului.

Ministrul saudit pentru afaceri islamice Abdullatif al-Sheikh, citat de televiziunea de stat de la Riad, a dat vineri instrucţiuni să nu se ţină rugăciuni de Eid în moschei.


Vezi și: Un avion de pasageri S-A PRĂBUȘIT în Pakistan – VIDEO

Imamul Moscheii Profetului din Medina, şeicul Abdul Bari al-Thubaiti, a anunţat în predica de vineri că „musulmanii vor ţine rugăciunea de Eid acasă, din cauza pandemiei”, a transmis agenţia saudită de presă, preluată de Reuters.

În luna Ramadanului, credincioşii nu au fost primiţi la rugăciunile imamilor din cele două moschei sfinte din Mecca şi Medina, din vestul Arabiei Saudite.

Citeşte şi: Iordania ameninţă Israelul în cazul în care va continua anexarea

În Emiratele Arabe Unite, biroul de presă al guvernului din Dubai a anunţat pe Twitter că moscheile rămân închise şi au indicat mai multe tradiţii de Eid care nu vor fi respectate, inclusiv vizitele în familie şi cadourile sau banii oferiţi copiilor.