DISTRIBUIȚI
Birmingham Mail

Poliţia britanică a anunţat vineri arestarea a doi suspecţi în ancheta privind actele de vandalism comise joi împotriva a cinci moschei din Birmingham (centrul Angliei), relatează AFP, scrie Agerpres.

Un bărbat de 34 de ani s-a predat poliţiei, în timp ce un al doilea, în vârstă de 38 de ani, a fost prins de către membri ai comunităţii locale înainte ca poliţia să-l interpeleze, se precizează într-un comunicat al poliţiei din West Midlands.


Citește și : Trump: Jihadiștii au fost invinși „100%” în Siria

Amândoi sunt suspectaţi că au provocat ”pagube grave din motive rasiale” şi au fost plasaţi în arest.

”Este vorba de o etapă importantă” a anchetei întreprinse cu sprijinul unei unităţi antitero, a declarat cu satisfacţie un responsabil al poliţiei locale, Matt Ward, potrivit comunicatului.

După atentatele din Christchurch (Noua Zeelandă), poliţia britanică a anunţat că întreprinde patrule, pentru a-i linişti pe credincioşi, în apropierea moscheilor din întreaga ţară.

Atentatele din Christchurch, comise de un australian alb pe 15 martie împotriva a două moschei din oraş, s-au soldat cu 50 de morţi.

Mai multe asociaţii antirasiste încearcă periodic să alerteze în legătură cu ascensiunea islamofobiei în societatea britanică. Potrivit unui sondaj prezentat în februarie de asociaţia Hope Not Hate, mai mult de o treime dintre britanici consideră islamul drept ”o ameninţare” pentru modul lor de viaţă.

Citește și : Macron: Brexitul este mai grabă „o lecţie politică” decât o negociere tehnică de lungă durată