DISTRIBUIȚI
afp

Două persoane au murit şi alte opt au fost rănite în două explozii produse joi în apropierea unui spital militar din Mazar-e-Sharif, provincia Balkh din nordul Afganistanului, a transmis poliţia, potrivit dpa şi agerpres.

Un şofer de taxi a fost rănit uşor într-o primă explozie produsă în apropierea spitalului din Mazar-e-Sharif, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei din provincie, Adel Shah Adel.


Citeşte şi: Trump şi masca anti-COVID-19. Preşedintele american continuă eschiva

Imediat după sosirea forţelor de securitate la faţa locului, o a doua bombă a explodat, rănind cinci poliţişti şi patru civili.

Un civil şi un poliţist au decedat ulterior la spital, a precizat Adel.

Într-un incident separat în provincia estică Nangarhar, doi membri ai forţelor de frontieră au fost ucişi şi nouă răniţi într-un atac al talibanilor în cursul nopţii, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernatorului.

Citeşte şi: Guvernatorul Băncii Naţionale a Ucrainei A DEMISIONAT

În ultimele săptămâni violenţele s-au intensificat în Afganistan, insurgenţii înmulţindu-şi atacurile asupra forţelor de ordine.

Comunitatea internaţională a cerut în mod repetat încetarea luptelor şi începerea de negocieri de pace intra-afgane, ca parte a acordului semnat în februarie între Statele Unite şi talibani.