DISTRIBUIȚI

Actorii de la Hollywood îşi expun frecvent opinia despre ceea ce se întâmplă pe scena politică americană şi nu numai, dar mulţi dintre ei şi-au înăsprit tonul rusofob, acuzând Moscova că duce un nou tip de război, adaptat erei în care trăim, având la dispoziţie o armată întreagă de ‘postaci’ pe reţelele sociale şi propagă ştiri false în mediul online. În opinia lor, războiul informatic a culminat cu interferenţa Rusiei în procesul electoral de peste ocean.

Actorul principal în această campanie este este regizorul Rob Reiner, care a făcut echipă cu principalul editor al publicaţiei Atlantic, David Frum, fost consilier al lui George W. Bush şi sfătuitor de vază al fostului agenţii de informaţii, James Clapper.
Cei doi, spijiniţi puternic de diverşi sponsori, au creat o orragnizaţie non-profit care se numeşte Comitetul de Investigare a Rusiei (Committee to Investigate Russia’-CIR).


Este vorba de acelaşi James Clapper care declarase la începutul scandalului că nu există dovezi care să sugereze implicarea Rusiei în alegerile din SUA, dar ulterior acesta şi-a schimbat radical punctul de vedere.

Vedeta de la Hollywood, Morgan Freeman, s-a alăturat şi el acestei echipe şi a fost protagonistul unui clip video de două minute, realizat pentru cei de la CIR, în care actorul acuză făţiş Rusia de implicare în alegerile americane.
„Am fost atacaţi”, spune Freeman la începutul monologului său şi adaugă apoi fără echivoc: „Suntem în război!”