DISTRIBUIȚI
Newsweek Romania

Premierul polonez Mateusz Morawiecki i-a cerut marţi comunităţii internaţionale să ”facă tot ce poate pentru a stopa războiul” din Ucraina, relatează thenews.pl., potrivit agerpres.

‘Davos nu are doar creierul lumii, ci şi conştiinţa sa. Fiecare lider are responsabilitatea de a cere acelei conştiinţe să acţioneze”, a declarat Morawiecki în cadrul reuniunii anuale a Forumului Economic Mondial de la Davos.


Citeşte şi: ATAC ARMAT într-o şcoală din SUA! 14 copii şi un adult au fost ucişi! – Black News

El a descris acţiunile militare ale forţelor ruse în Ucraina drept ‘o maşină de distrugere sistematică, organizată”.

”Aşa cum, acum peste 30 de ani, Occidentul a întins o mână de ajutor Poloniei după căderea comunismului, astăzi este datoria noastră să întindem o mână Ucrainei”, a accentuat şeful executivului polonez.

Citeşte şi: Situaţia din regiunea Lugansk ‘se înrăutăţeşte din oră în oră’ – Black News

Referitor la politica economică, Mateusz Morawiecki a spus că Polonia este deja o ”economie dezvoltată”, subliniind că a investi în ţara sa înseamnă ”o investiţie în stabilitatea şi în securitatea întregului Occident”.

La 24 februarie, Rusia a declanşat un război neprovocat şi nejustificat împotriva Ucrainei, Moscova susţinând că este vorba despre o ”operaţiune militară specială de denazificare” a ţării vecine.