DISTRIBUIȚI
Reuters

Preşedintele sud-coreean Moon Jae-in a fost vaccinat marţi împotriva COVID-19 cu prima doză de ser produs de AstraZeneca, în vederea participării la summitul G7 din Regatul Unit, în 11-13 iunie, transmite Yonhap, potrivit agerpres.  

Liderul de la Seul a primit injecţia la centrul de sănătate publică Jongno din apropierea reşedinţei sale oficiale, Casa Albastră. Odată cu el s-a vaccinat şi soţia sa, Kim Jung-sook, şi nouă oficiali din cadrul preşedinţiei.


Citește și : Franţa şi Belgia îi convoacă pe ambasadorii chinezi pentru explicaţii

În Coreea de Sud a început marţi administrarea vaccinului AstraZeneca şi pentru populaţia cu vârste de peste 65 de ani, după o amânare din cauza posibilelor probleme de siguranţă. Autorităţile sud-coreene au comunicat luni că nu au găsit nicio corelaţie între vaccinul respectiv şi formarea unor cheaguri de sânge.

Preşedintele Moon va primi probabil a doua doză de vaccin la jumătatea lui mai. Intervalul recomandat de AstraZeneca între cele două doze este de 8-12 săptămâni.

Şeful statului, în vârstă de 68 de ani, a beneficiat de o excepţie din partea Agenţiei de Control şi Prevenire a Bolilor din Coreea de Sud (KCDA), care stabileşte listele de priorităţi la vaccinare, pentru a putea fi prezent la summitul de la Carbis Bay, în Cornwall. Directorul securităţii naţionale, Suh Hoon, a fost considerat de asemenea un caz urgent din motive diplomatice.

Citește și : Susţinătorii lui Aleksei Navalnîi pregătesc cele mai mari proteste din Rusia