DISTRIBUIȚI
Daily Express

Preşedintele Coreei de Sud, Moon Jae-In, a cerut miercuri organizarea unei noi întrevederi a liderilor din Statele Unite şi Coreea de Nord, Donald Trump şi Kim Jong-Un, relatează site-ul cotidianului Le Figaro, potrivit mediafax.

„Cred că este de dorit ca preşedintele Kim Jong-Un şi preşedintele Donald Trump să se întâlnească în viitorul apropiat”, a declarat Moon Jae-In în cursul unei vizite la Oslo.


Citește și : Poliţia cipriotă a găsit cadavrul celei de-a șaptea victime a criminalului în serie

„Dacă se prelungeşte perioada fără dialog, atunci dorinţa de dialog scade”, a atras atenţia liderul sud-coreean.

În aprilie, Donald Trump a catalogat drept „excelentă” relaţia cu liderul autoritarist din Coreea de Nord, Kim Jong-Un, manifestând disponibilitatea organizării unui nou summit. Preşedintele SUA a întrerupt brusc summitul cu liderul nord-coreean desfăşurat în februarie în Vietnam, din cauza disensiunilor privind programul nuclear nord-coreean. Liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, a declarat că actualul impas în negocierile cu Statele Unite amplifică riscul revenirii la o perioadă tensionată, însă este interesat să aibă o nouă întrevedere cu Donald Trump dacă Washingtonul își schimbă atitudinea. Președintele SUA, Donald Trump, s-a întâlnit de două ori cu liderul Coreei de Nord, Kim Jong-Un, ultima oară la Hanoi, în luna februarie.

Citește și : Mexic: Vânzarea avionului prezidenţial va ajuta la finanţarea unui plan de control al migraţiei