DISTRIBUIȚI
FILE PHOTO: The Washington Monument is seen with an American flag flying in the foreground in Washington, February 22, 2002. . NO RIGHTS CLEARANCES OR PERMISSIONS ARE REQUIRED FOR THIS IMAGE UNICS REUTERS/Molly Riley/File Photo

Un bărbat a fost reţinut de forţele de ordine după ce Monumentul Washington din Washington D.C. a fost vandalizat marţi seară, a precizat poliţia, adăugând că zona din jurul bazei monumentului a fost închisă temporar, informează Reuters, potrivit agerpres.

”Zona din jurul Monumentului Washingon a fost închisă temporar. USPP are în custodie un bărbat adult sub acuzaţia de vandalism. Conservatorii din cadrul NPS (Serviciul Parcurilor Naţionale) vor lucra la procesul de restaurare”, a precizat pe Twitter Poliţia Parcurilor din Statele Unite (USPP).


Citește și: Uraganul Fiona loveşte Insulele Turks şi Caicos

Potrivit imaginilor publicate pe Twitter de presa locală, partea vestică a bazei monumentului a fost împroşcată cu vopsea roşie.

Monumentul, cu o înălţime de 169 de metri, este o atracţie turistică populară şi este localizat pe bulevardul National Mall, care se întinde între Lincoln Memorial şi clădirea Capitoliului în Washington D.C. 

Citește și: Uraganul Fiona loveşte Insulele Turks şi Caicos