DISTRIBUIȚI
Morocco World News

Monumentele şi spaţiile publice din Noua Zeelandă vor fi primele din lume în care sistemele de iluminat vor fi oprite timp de 60 de minute, sâmbătă, cu ocazia Orei Pământului, informează DPA, potrivit agerpres

Organizatorii acestui eveniment global încurajează ţările din lumea întreagă să stingă luminile din spaţiile publice timp de o oră, pentru a atrage astfel atenţia asupra modificărilor climatice.


Citește și : Carantină OBLIGATORIE la hotel pentru toţi cei care ajung în Irlanda din ‘ţările roşii’

Sky Tower din oraşul Auckland şi clădirea Parlamentului din Wellington îşi vor opri sistemele de iluminat la ora locală 20:30 (0.7:30 GMT), a anunţat Livia Esterhazy, directoarea organizaţiei de mediu WWF New Zealand.

După aceea, diverse monumente din lumea întreagă, inclusiv Empire State Building din New York, Turnul Eiffel din Paris şi Opera din Sydney îşi vor stinge luminile în semn de solidaritate cu acest eveniment global, a adăugat ea.

Citește și : O singură doză din vaccinul Pfizer oferă un răspuns imun puternic împotriva COVID-19

Guvernul din Noua Zeelandă a declarat stare de urgenţă climatică în 2020 şi doreşte să reducă emisiile naţionale de gaze cu efect de seră, pentru ca omenirea să poată să atingă un obiectiv global, ce constă în limitarea creşterii temperaturii de pe Terra cu cel mult 1,5 grade Celsius în raport cu era preindustrială.

Ora Pământului este un eveniment care a fost creat în 2007 în Australia. De atunci, multe ţări i s-au alăturat, iar peste 190 de state şi teritorii au participat la ediţia sa din 2020.