DISTRIBUIȚI

În toată Italia, drapelele sunt în bernă, iar marţi la amiază s-a ţinut în toate localităţile un minut de reculegere în memoria victimelor coronavirusului, relatează AFP, potrivit agerpres. Gestul onorează de asemenea şi cadrele sanitare.

În Piazza Campidoglio din Roma, primarul Virginia Raggi, purtând o eşarfă tricoloră peste un pardesiu negru, a vorbit despre ‘o rană simţită de toată ţara’ şi a promis că ‘împreună vom trece peste asta’.


Citește și: SUA instalează baterii Patriot în Irak

Primarul din Bari, Antonio Decaro, care este şi preşedinte al asociaţiei naţionale a municipalităţilor italiene, a explicat într-un comunicat că ‘acesta este modul în care ne reamintim de victime (…) şi aducem un omagiu sacrificiului şi devotamentului profesioniştilor din sănătate’. ‘În ciuda crizei grave pe care o trăim, nu vrem să lăsăm să învingă nefericirea, ci să rămânem uniţi atât în doliul care loveşte mai tare anumite zone din ţară, cât şi în solidaritatea care trebuie să ne ţină pe toţi laolaltă’, a mai declarat el.

Citește și: Vicarul Romei este INFECTAT cu coronavirus

Cermoniile au fost iniţiativa lui Gianfranco Gafforelli, preşedintele provinciei Bergamo – una din cele mai afectate de epidemia de COVID-19. Bilanţul de până acum, în Italia, a depăşit 100.000 de cazuri şi 11.000 de decese.

Şi la Vatican au fost coborâte pe jumătate drapelele ‘din solidaritate cu Italia, pentru a exprima apropierea de victimele pandemiei din Italia şi din lume, de familiile lor şi de cei care luptă cu generozitate pentru a pune capăt’ epidemiei, arată un comunicat oficial al statului papal.