DISTRIBUIȚI
Israel National News

Un reprezentant al conducerii palestiniene a comparat marţi abordarea administraţiei preşedintelui american Donald Trump faţă de palestinieni cu procedeul de sacrificare a vitelor, relatează France Presse.

‘Ei aduc vitele într-o curte unde există o singură ieşire şi împing vita spre o încăpere. Fiecare vacă ce intră în această încăpere este ucisă cu un pistol electric în cap şi sfârşeşte pe o bandă rulantă care o duce la ecarisaj. În cele din urmă, o mâncăm pregătită hamburger’, a declarat Mohammed Shtayyeh, consilier al preşedintelui palestinian Mahmoud Abbas, conform agerpres.


‘Exact acelaşi lucru se întâmplă cu palestinienii’, a afirmat el într-o întâlnire cu presa la Ramallah, în Cisiordania ocupată.

Conducerea palestiniană este indignată faţă de ceea ce ea consideră a fi orientarea făţiş pro-israeliană a administraţiei americane, care a culminat – potrivit ei – la 6 decembrie, când preşedintele Donald Trump a recunoscut Ierusalimul drept capitală a Israelului.

Citește și : Avionul rus de transport militar prăbușit în Siria : Bilanțul a ajuns la 39 de decedați

Prin această decizie a sa, Trump a rupt cu decenii de diplomaţie americană şi de consens internaţional. Palestinienii vor ca Ierusalimul de Est, anexat de Israel, să fie capitala statului independent la care aspiră. Ei au decis să îngheţe contactele cu oficialii americani, în timp ce administraţia Donald Trump a lucrat luni întregi la un plan de pace între israelieni şi palestinieni.

‘Palestinienii, cred, doresc cu adevărat să se întoarcă la masa’ negocierilor, a declarat Donald Trump, primindu-l luni, la Casa Albă, pe premierul israelian Benjamin Netanyahu. ‘Dacă nu o vor face, nu va fi pace, este, de asemenea, o posibilitate’, a spus el.

Donald Trump a menţionat cu această ocazie că ar putea participa la inaugurarea ambasadei americane în luna mai la Ierusalim.