DISTRIBUIȚI
The National

Prinţul moştenitor saudit, Mohammed bin Salman, a sosit luni seară la Cairo unde a fost întâmpinat la aeroport de preşedintele Abdel Fattah al-Sisi, în cadrul primului turneu în străinătate după declanşarea scandalului Khashoggim, a făcut cunoscut o sursă aeroportuară, relatează AFP, scrie Agerpres.

După o vizită de două zile începută joi în Emiratele Arabe Unite, unul dintre cei mai apropiaţi aliaţi ai Riadului, prinţul saudit s-a aflat duminică în Bahrein. Marţi, el urmează să viziteze Tunisia.


Citește și : NATO cere Rusiei să elibereze imediat navele şi marinarii ucraineni

În Egipt, discuţiile sale cu preşedintele al-Sisi „se vor referi la întărirea relaţiilor bilaterale şi la chestiuni regionale de interes comun”, a declarat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei egiptene, Bassam Radi.

Mohammed bin Salman efectuează primul său turneu în străinătate după uciderea pe 2 octombrie în consulatul Arabiei Saudite la Istanbul a jurnalistului Jamal Khashoggi, un critic al puterii de la Riad.

Turneul prinţului moştenitor are loc la „indicaţiile” tatălui său, regele Salman.

Prinţul moştenitor este acuzat de presa şi responsabili turci că a comandat această crimă care a provocat un scandal internaţional şi a afectat imaginea Arabiei Saudite în lume. Autorităţile saudite dezmint orice implicare a acestuia.

După ce iniţial a negat dispariţia lui Khashoggi, Arabia Saudită a recunoscut sub presiunea internaţională ca el a fost ucis şi dezmembrat în consulatul său din Istanbul într-o operaţiune „neautorizată”.

Citește și : Jeremy Corbyn: Acordul privind Brrexit-ul este un ‘act de automutilare naţională’

Ultima vizită a prinţului saudit în Egipt a avut loc în martie 2018. Cu acel prilej, Cairo şi Riadul au înfiinţat un fond comun de investiţii în valoare de 16 miliarde de dolari.

La putere din 2014, preşedintele Abdel Fattah al-Sisi a întărit considerabil legăturile dintre Cairo şi ţările de la Golful Persic, în special cu Arabia Saudită şi Emiratele Arabe Unite.