DISTRIBUIȚI
The National

Prinţul moştenitor saudit Mohammed bin Salman (MBS) a început luni seară o vizită de două zile în Egipt, la începutul unui turneu regional care îl va purta ulterior în Iordania şi Turcia, transmite AFP, potrivit agerpres.

Mohammed bin Salman se va întâlni cu preşedintele egiptean Abdel Fattah al-Sisi, marele său aliat regional, cu care va discuta despre „afaceri politice regionale şi internaţionale”, a declarat Bassam Radi, purtătorul de cuvânt al preşedintelui al-Sisi.


Citeşte şi: Dmitri Muratov şi-a licitat medalia de Nobel pentru copiii ucraineni – Black News

În cadrul turneului regional al prinţului saudit,”mai multe acorduri urmează să fie semnate”, în special în domeniul energiei, a declarat sâmbătă pentru AFP un oficial saudit.

Mohammed bin Salman urmează să facă miercuri prima sa vizită în Turcia după asasinarea la Istanbul a jurnalistului saudit Jamal Khashoggi în octombrie 2018, caz care a răcit legăturile dintre cele două puteri regionale rivale.

Citeşte şi: Coaliţia la putere în Israel vrea să dizolve parlamentul, Yair Lapid urmând să preia postul de premier – Black News

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a vizitat Arabia Saudită la sfârşitul lunii aprilie, unde s-a întâlnit cu prinţul moştenitor MBS, după care a făcut o scurtă oprire la Mecca pentru Ramadan.

Turneul regional al prinţului saudit are loc, de asemenea, cu trei săptămâni înaintea vizitei preşedintelui american Joe Biden în Arabia Saudită, care ar urma să marcheze reabilitarea internaţională a prinţului după izolarea de care a avut parte în urma asasinarii lui Jamal Khashoggi.