DISTRIBUIȚI

Compania farmaceutică Moderna a anunţat luni că va construi o fabrică de vaccinuri pe bază de ARN mesager în Melbourne, Australia, o premieră în emisfera sudică, relatează AFP, potrivit agerpres.

Fabrica va fi construită în cadrul uneia dintre cele mai importante universităţi din ţară, Monash, şi va produce 100 de milioane de doze de vaccinuri pe an, împotriva COVID-19, a gripei şi altor boli.


Citeşte şi: Zece avioane ale oligarhilor ruşi sunt BLOCATE în Germania – Black News

Serul Spikevax produs de Moderna împotriva coronavirusului a făcut parte din primele vaccinuri care au utilizat noua tehnologie pe bază de ARN mesager, dezvoltate în timpul pandemiei de COVID-19.

Vaccinurile pe bază de ARN mesager permit celulelor să reproducă proteinele prezente în virus pentru a antrena sistemul imunitar să le recunoască şi să le neutralizeze.

Construcţia fabricii Moderna urmează să înceapă anul acesta şi va fi finalizată în 2024.

Pentru Australia, acest proiect nu este doar despre sănătate şi ştiinţă, a declarat luni premierul Anthony Albanese, „ci şi despre securitatea naţională”, după ce ţara s-a confruntat cu un deficit grav de vaccinuri în timpul pandemiei de coronavirus.

Melbourne, unde va fi construită fabrica, a cunoscut unul dintre cele mai lungi blocaje din lume pentru a stopa răspândirea virusului.

Citeşte şi: DEZASTRU în capitala Armeniei (VIDEO)! 20 de oameni sunt daţi DISPĂRUŢI după explozia din inima Erevanului – Black News

O lecţie pe care am învăţat-o din pandemie, a afirmat Albanese, este că „trebuie să fabricăm mai multe lucruri aici. Nu putem continua să ne gândim că este normal să fim la sfârşitul lanţurilor globale de aprovizionare”.

„În această parte a lumii, în regiunea cu cea mai rapidă creştere din istoria omenirii, avem astfel posibilitatea de a proiecta această capacitate în zona Indo-Pacifică”, a mai spus el.