DISTRIBUIȚI
Forbes

Grupul farmaceutic Moderna şi-a anulat transportul de vaccin anti-COVID-19 către Polonia prevăzut pentru marţi, a anunţat luni un reprezentant al guvernului polonez, care a adăugat că livrarea ar putea fi făcută cel mai devreme în weekend, informează Reuters, potrivit agerpres.

”Din păcate, transportul de mâine cu vaccin Moderna a fost anulat. Dacă este necesar vom modifica programul de vaccinare”, a declarat Michal Dworczyk, consilier al premierului polonez, într-o conferinţă de presă.


Citeşte şi: Australia aprobă vaccinul Pfizer-BioNTech

Polonia primeşte vaccin anti-COVID-19 ca parte a schemei de achiziţii a Uniunii Europene. De asemenea, Varşovia a comandat vaccin şi în afara acordului UE, a relatat presa locală.

Potrivit thenews.pl, până în prezent au fost vaccinate în Polonia 707.474 de persoane. Ţara şi-a propus să vaccineze 3 milioane de persoane în primul trimestru al acestui an.

Luni, Polonia a raportat 2.419 de noi cazuri de COVID-19 şi încă 38 decese, ceea ce aduce bilanţul total la 1.478.119 persoane infectate cu noul coronavirus şi 35.401 decese cauzate de COVID-19.

Citeşte şi: Israelul îşi deschide ambasadă în Emiratele Arabe Unite

Premierul Mateusz Morawiecki a anunţat în decembrie că guvernul său a asigurat vaccinuri anti-COVID-19 pentru populaţia poloneză de la şase producători internaţionali de medicamente.

Luni, un transport de 360.000 de doze din vaccinul produs de grupul american Pfizer în colaborare cu compania germană BioNTech a sosit pe aeroportul internaţional Chopin din Varşovia.