DISTRIBUIȚI

Jurnalistul ales să găzduiască a doua dezbatere între Donald Trump şi Joe Biden, anulată în cele din urmă, a fost suspendat din funcţie joi pentru că a minţit despre un mesaj postat pe Twitter şi legat de preşedintele SUA, relatează AFP, potrivit agerpres.

Steve Scully (foto), de la canalul parlamentar C-SPAN, fusese ales moderator al celei de-a doua dintre cele trei dezbateri prezidenţiale, programată pentru 15 octombrie la Miami.


Citește și: Donald Trump şi Joe Biden au stiluri de confruntare opuse când vine vorba despre coronavirus

Dezbaterea a fost anulată în cele din urmă după ce Donald Trump a refuzat să respecte un format virtual, decis pentru a evita orice risc de contagiune a şefului statului.

Donald Trump l-a atacat pe jurnalist pe Twitter, acuzându-l că este un ”Never Trumper”, adică un american hotărât să fie împotriva preşedintelui.

Apoi a fost postat un mesaj pe contul de Twitter al jurnalistului, care îl întreba pe fostul director de comunicare de la Casa Albă Anthony Scaramucci dacă ar trebui să răspundă. Devenit un critic acerb al lui Donald Trump, managerul pentru comunicare îl sfătuise să nu facă acest lucru.

Citește și: Un fost ministru mexican al apărării a fost ARESTAT în SUA

A doua zi, Steve Scully a dat asigurări că nu era autorul mesajului, susţinând că contul său a fost piratat.

Joi, canalul l-a suspendat pe termen nelimitat după ce a mărturisit că a minţit şi că este de fapt autorul mesajului.

”Am avut dreptate!”, a reacţionat, la scurt timp, Donald Trump pe Twitter. ”Dezbaterea era trucată!”, a scris el.