DISTRIBUIȚI
MSNBC ANCHORS -- Season: 2016 -- Pictured: Kristen Welker -- (Photo by: Art Streiber/MSNBC)

Moderatoarea ultimei dezbateri prezidenţiale din SUA, Kristen Welker, a fost cea mai lăudată joi seara pe reţelele sociale, însă a ajutat-o mult faptul că preşedintele republican Donald Trump a fost mult mai reţinut, dar şi că a existat posibilitatea întreruperii microfoanelor, informează EFE, potrivit agerpres.

Inclusiv Trump, care critică în mod regulat postul NBC News – la care lucrează Welker – şi care o acuzase pe jurnalistă că este „groaznică şi nedreaptă” cu el, a lăudat la sfârşitul dezbaterii munca moderatoarei, considerând-o „foarte profesionistă”.


Citeşte şi: Pandemia de COVID-19 şi corupţia, printre cele mai aprinse teme la ultima dezbatere Trump-Biden

„Apropo, respect mult forma în care gestionaţi asta (dezbaterea – n.r.), trebuie s-o spun”, i-a transmis Trump lui Welker în mijlocul dezbaterii cu contracandidatul său democrat Joe Biden, care a avut loc în capitala muzicii country, Nashville, statul Tennessee.

Welker a fost a doua femeie de culoare din istoria SUA care a moderat o dezbatere prezidenţială. Prima a fost Carole Simpson, care a făcut acest lucru în 1992.

Jurnalista, în vârstă de 44 de ani, care este corespondentă a NBC News la Casa Albă din 2011, le-a pus întrebări celor doi candidaţi despre imigraţie, rasism, schimbări climatice, pandemia de COVID-19 şi corectitudinea alegerilor, iar dezbaterea s-a desfăşurat într-un mod mult mai „fluid” decât cea de acum aproape o lună.

Moderatorul primei întâlniri faţă în faţă dintre Trump şi Biden, care a avut loc în Cleveland (statul Ohio), jurnalistul Chris Wallace, a mărturisit joi că a fost invidios pe felul în care s-a desfăşurat dezbaterea dintre cei doi moderată de Welker, în contextul în care dezbaterea moderată de Wallace a fost afectată de întreruperi, majoritatea din partea lui Trump.

Citeşte şi: Putin a dispus personal trimiterea lui Alexei Navalnâi în Germania

„Sunt invidios, mi-ar fi plăcut să moderez această dezbatere”, a declarat Wallace la postul la care lucrează, Fox News.

Era de aşteptat ca această dezbatere să fie mai civilizată după ce Comisia pentru dezbateri prezidenţiale – organizatoarea întâlnirii electorale – anunţase că va întrerupe microfoanele candidaţilor în anumite segmente pentru a evita haosul.