DISTRIBUIȚI
Twitter

Un student din Hong Kong, căzut weekendul trecut de la un etaj al unei parcări de maşini, pe timpul confruntărilor dintre poliţie şi manifestanţi, a decedat, transmite AFP, care notează că aceasta ar putea agrava tensiunile din fosta colonie britanică, după cinci luni de adunări violente, informează şi agerpres.

Decesul lui Alex Chow, student în informatică la Universitatea de Ştiinţe şi Tehnologie din Hong Kong, a fost constatat oficial vineri dimineaţa la ora 08:09 (00:09 GMT), a confirmat spitalul Queen Elizabeth.


Citeşte şi: EXPLOZIE puternică la cea mai mare rafinărie din Siria. Cel puţin un om a murit!

Chow fusese dus inconştient la spital luni dimineaţa devreme la finalul unei nopţi de confruntări între forţele de ordine şi manifestanţi în cartierul Tseung Kwan O, din estul Hong Kong-ului.

El fusese găsit zăcând într-o baltă de sânge într-un parking din apropierea zonei unde poliţia a lansat gaze lacrimogene, în replică la manifestanţii care aruncau obiecte din clădire.

Circumstanţele în care studentul, care luase parte la mişcarea pro-democraţie, s-a prăbuşit, nu sunt clare.

Potrivit agenţiei dpa, care citează South China Morning, Chow a căzut de la etajul al treilea la cel de-al doilea nivel al parcării de maşini Sheung Tak Estate, după ciocniri în apropiere între poliţie şi protestatari, care au fost dispersaţi cu gaz lacrimogen.

Poliţia a precizat că Chow, student în anul al doilea, a fost găsit la aproximativ 120 de metri de locul unde au fost folosite gazele lacrimogene.

Moartea sa probabil va inflama mai mult protestele guvernamentale care au zguduit oraşul în ultima jumătate de an, mulţi studenţi fiind de părere că Chow fugea de poliţie atunci când a căzut în gol, notează şi dpa.

Joi, la un protest împotriva violenţei poliţiei în Hong Kong, studenţii au afişat o fotografie a colegului lor.

AFP mai aminteşte că weekendul trecut a fost presărat cu violenţe la finalul a numeroase adunări ale manifestanţilor în teritoriul semiautonom.

Duminică, un atac cu cuţitul s-a soldat cu cinci răniţi, printre care un oficial politic local militant pentru mai multă democraţie, care s-a ales cu urechea tăiată.

Citeşte şi: CĂDEREA Zidului Berlinului: 9 noiembrie 1989, ziua care A SCHIMBAT lumea!

Cu o zi înainte, forţele de ordine şi protestatarii s-au luptat ore întregi, după ce mii de persoane au luat parte la un marş neautorizat.

Fosta colonie britanică este răvăşită de cinci luni de manifestaţii în care este denunţată ingerinţa Beijingului.

Protestele au avut ca punct iniţial de declanşare revolta împotriva unui proiect de lege, la care s-a renunţat definitiv acum, care ar fi permis ca rezidenţii din Hong Kong să fie extrădaţi în China. Ulterior, cererile mişcării au crescut până la a include sufragiul universal şi o anchetă independentă asupra violenţei poliţiei împotriva manifestanţilor.