DISTRIBUIȚI
The Sun

Trei agenţi ai forţelor de ordine iraniene au fost ucişi cu armă albă de ‘rebeli’ în apropiere de Teheran, au relatat în noaptea de luni spre marţi agenţiile locale de presă Isna şi Fars, potrivit AFP, transmite şi agerpres.

Una din victime, identificată ca Mortéza Ebrahimi era ofiţer în cadrul Gardienilor Revoluţiei, iar celelalte două – Majid Cheikhi şi Mostafa Rézai – erau membri ai Bassidj, corpul de voluntari islamişti, notează cele două agenţii de presă iraniene, citând un comunicat al unei filiale locale a Gardienilor Revoluţiei, armata de elită a regimului de la Teheran.


Citeşte şi: Armata israeliană a doborât patru rachete siriene

‘Rebelii i-au ucis pe cei trei bărbaţi cu arme albe după ce i-au încercuit într-o ambuscadă’ în provincia Teheran, la vest de capitală, indică Fars şi Isna, fără a preciza locul incidentului.

Potrivit Fars, în familia lui Ebrahimi venise pe lume recent ‘cel de-al doilea copil’, iar Cheikhi şi Rezai aveau 22 şi respectiv 33 de ani.

Funeraliile celor trei au fost anunţate pentru miercuri.

Conform televiziunii de stat, o ‘ceremonie de adio’ pentru două dintre victime va avea loc marţi după-amiază la Teheran.

Citeşte şi: CUTREMUR puternic în Filipine! Mai mulţi răniţi şi pagube materiale însemnate

De vineri seara, numeroase localităţi din Iran sunt afectate de revolte izbucnite la câteva ore după ce autorităţile au anunţat creşterea preţului la benzină.

Decesul celor trei ridică la cinci numărul morţilor oficial confirmaţi de la începutul mişcării de revoltă.

În cursul revoltelor, cel puţin alte şase persoane au fost ucise, potrivit informaţiilor difuzate de diferite agenţii de presă iraniene, în general fără sursă sau detalii.