DISTRIBUIȚI
Sputnik

Corpul neînsufleţit al unui bărbat a fost descoperit joi dimineaţă la etajul 19 al clădirii unde se află sediul Ministerului de Externe rus, în Moscova, informează mass-media ruse, între care postul de televiziune Ren-Tv, postul de radio ‘Govorit Moskva’ şi publicaţia Vzgliad, potrivit agerpres.

Potrivit aplicaţiei Telegram, persoana decedată este un angajat al ministerului, Oleg Krivov (68 de ani), al cărui corp neînsufleţit a fost găsit în WC de către femeia de serviciu.


Citește și: Oficialii cubanezi anunță că SUA pregătesc INVAZIA Venezuelei

Krivov activa în cadrul departamentului care se ocupa cu monitorizarea respectării regulilor de neproliferare a armelor de distrugere.

Conform informaţiilor preliminare, nu ar exista semne de moarte violentă pe corpul său. Unele media scriu că acesta a decedat din cauza unui stop cardiac.

Informaţia despre cadavrul descoperit joi dimineaţă la sediul MAE rus încă nu a fost confirmată oficial.

Citește și: Israelul se opune unei vizite a Consiliului de Securitate în Orientul Mijlociu

Situaţii similare au existat şi în trecut. În 2016, la Moscova a fost descoperit cadavrul lui Piotr Polşikov (58 de ani), principalul consilier al Departamentului America Latină din Ministerul de Externe al Rusiei. Trupul neînsufleţit al acestuia a fost găsit la domiciliul său, cu o rană în cap provocată prin împuşcare. MAE a declarat că nu este vorba de o crimă, ci de o întâmplare nefericită şi că alături de el s-ar fi descoperit un pistol şi gloanţe. Cu toate acestea, cotidianul Moskovski komsomoleţ a relatat că Polşikov fusese descoperit de poliţie cu o pernă pusă pe cap, iar arma crimei nu a fost găsită, ceea ce a alimentat suspiciunea că el a fost ucis. În noiembrie acelaşi an, a decedat subit un alt angajat diplomatic rus, Serghei Krivov (63 de ani), responsabil de securitatea Consulatului rus din New York.