DISTRIBUIȚI
Breitbart

Fostul candidat republican la prezidenţialele americane Mitt Romney l-a criticat vineri pe preşedintele Donald Trump după concluziile anchetei ruse, afirmând că este „dezgustat” de atitudinea Casei Albe şi „consternat” de contactele echipei de campanie a acestuia cu Moscova, relatează AFP, potrivit Agerpres.

În prezent senator, Mitt Romney este una dintre rarele voci republicane care se ridică împotriva preşedintelui după publicarea, joi, a raportului procurorului special Robert Mueller.


Citește și : Roma şi Parisul vor lucra la ‘iniţiative’ privind Libia: ‘Criza poate deveni periculoasă’

După 22 de luni de anchetă asupra ingerinţei ruse în alegerile prezidenţiale americane din 2016, Robert Mueller a ajuns la concluzia că nu a avut loc nicio înţelegere între echipa de campanie a lui Donald Trump şi Moscova. În schimb, nu l-a exonerat pe miliardarul republican de obstrucţionarea justiţiei.

Mitt Romney şi-a exprimat satisfacţia, într-un comunicat, că nu au existat „destule dovezi pentru a-l inculpa pe preşedintele Statelor Unite că a complotat cu un adversar străin sau că a obstrucţionat justiţia. Inversul ne-ar fi dus la un proces inimaginabil care ar fi putut provoca o criză constituţională”.

„Cu toate acestea, sunt dezgustat de întinderea şi amploarea lipsei de onestitate şi de greşelile indivizilor ocupând cele mai înalte funcţii în ţară, inclusiv preşedintele”, a adăugat senatorul republican.

„Sunt, de asemenea, consternat că, printre alte lucruri, compatrioţi lucrând pentru o campanie prezidenţială au fost bucuroşi să accepte ajutor din partea Rusiei – inclusiv informaţii ce fuseseră obţinute ilegal -; că niciunul dintre ei nu a prevenit poliţia americană; şi că directorul de campanie (Paul Manafort) s-a angajat activ în promovarea intereselor Rusiei în Ucraina”, a continuat Mitt Romney.

Citește și : ‘Numărul doi’ din administraţia Obama se va lansa în cursa pentru Casa Albă săptămâna viitoare

„Citirea acestui raport este o sumbră constatare a cât de departe am ajuns de aspiraţiile şi principiile părinţilor fondatori” ai Statelor Unite, a încheiat el.

Învins la prezidenţialele din 2012, Mitt Romney nu se află la primele critici la adresa lui Donald Trump pe care l-a numit „şarlatan” în timpul campaniei din 20016. Ulterior, el şi-a temperat declaraţiile politice.