DISTRIBUIȚI
AP

Preşedintele american, Donald Trump, se va afla în cursul săptămânii pe estradele mitingurilor de campanie în statul New Hampshire, de această dată în aer liber după eşecul reuniunii de la Tulsa pe fondul pandemiei de COVID-19, scrie AFP, potrivit agerpres.

Mitingul ‘Make America Great Again’ va avea loc la 11 iulie la Portsmouth, a anunţat duminică echipa sa de campanie.


Citește și : China anunţă opt noi cazuri de coronavirus depistate în ultimele 24 de ore

„Toţi participanţii vor primi o mască pe care vor fi sfătuiţi insistent să o poarte”, a precizat echipa.

Omul de afaceri republican, care candidează la prezidenţialele din 3 noiembrie pentru al doilea mandat de patru ani, şi-a făcut revenirea în campanie pe 20 iunie, la Tulsa, în statul Oklahoma.

Numeroasele scaune goale nu au contribuit să ofere imaginea unui candidat care a ştiut să găsească al doilea suflu.

Iar imaginea de la întoarcerea sa la Casa Albă la miezul nopţii, privind abătut în jos, cu cravata dezlegată, a devenit rapid simbolul unui retur ratat.

Toate sondajele la nivel naţional se înscriu de mai multe săptămâni pe acelaşi trend: Donald Trump este depăşit de rivalul său democrat, Joe Biden.

Citește și : Yuriko Koike, realeasă guvernator la Tokyo

Dacă toţi observatorii îndeamnă la prudenţă, subliniind în special că mai sunt patru luni de campanie, ei scot, totuşi, în evidenţă faptul că avansul lui Joe Biden asupra lui Donald Trump este cu mult mai important decât cel de care dispunea Hillary Clinton la aceeaşi dată în urmă cu patru ani.