DISTRIBUIȚI
Reuters

Misiunea în China a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) şi-a încheiat activitatea pregătitoare în vederea unei anchete cu privire la originile pandemiei covid-19, a anunţat luni agenţia ONU, relatează AFP potrivit news.ro .

”Echipa avansată ONU care s-a dus în China şi-a încheiat misiunea care constă în punerea bazelor unor eforturi comune în vederea identificării originii viruslui” SARS-CoV-2, a anunţat într-o conferinţă de presă online directprul general al OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus.


Citește și : Cifrele dezastrului sanitar în Iran: O persoană moare de COVID-19 la fiecare şapte minute!

”Studii epidemiologice urmează să înceapă la Wuhan în vederea identificării sursei potenţiale a infecţiei primelor cazuri”, a precizat el.

Marea majoritate a cercetătorilor este de acord că noul coronavirus SARS-CoV-2 – aflat la originea pandemiei covid-19 – a apărut la un liliac, însă oameni de ştiinţă cred că acesta a trecut la altă specie, înainte să fie transmis la om.

Comunitatea ştiinţifică şi OMS speră să descopere această  piesă lipsă a puzzle-ului, pentru a înţelege mai bine ceea ce s-a întâmplat, în vederea unei ţintiri mai bune a practicilor cu risc şi evitarea unei noi pandemii.

Citește și : Jean Castex le cere francezilor să ramâne vigilenți: ‘COVID-19 nu este în vacanță’