DISTRIBUIȚI
A man walks past a campaign poster ahead of a press briefing by the "Leave.EU" campaign group in central London on November 18, 2015. Britain will decide in a referendum to be held by 2017 if they should remain within the European Union. AFP PHOTO / LEON NEAL (Photo credit should read LEON NEAL/AFP/Getty Images)

Mişcarea pro-Brexit Leave.EU, fondată de milionarul Arron Banks, nu va fi obiectul unor urmăriri penale pentru nereguli în cheltuielile de campanie în timpul referendumului din 2016 privind ieşirea Regatului Unit din UE, a anunţat vineri poliţia britanică, relatează AFP, scrie agerpres.

„În cazul în care au fost comise încălcări tehnice ale legii electorale de către Leave.EU în declaraţiile sale de cheltuieli electorale (…), dovezile sunt insuficiente pentru a justifica o anchetă penală mai amănunţită”, a declarat poliţia într-un comunicat.


Citește și : BoJo se declară ‘prudent optimist’ cu privire la posibilitatea unui acord al Brexitului

În mai 2018, Comisia electorală britanică a aplicat Leave.EU o amendă de 70.000 de lire sterline (79.000 de euro) pentru o depăşire a plafonului pentru cheltuielile de campanie şi declaraţii de cheltuieli incomplete sau inexacte. Comisia a transmis cazul poliţiei.

Arron Banks a reacţionat vineri, cerând demisia preşedintelui Comisiei Electorale, vinovat în opinia sa de ”coluziune politică” cu deputaţii pro-UE.

În februarie, Leave.EU şi compania de asigurări Eldon Insurance, deţinută de Arron Banks, au fost amendate de către autoritatea de reglementare ICO din Marea Britanie cu 120.000 de lire sterline pentru încălcarea protecţiei datelor.

Citește și : Noul preşedinte al Camerei inferioare a parlamentului britanic va fi ales pe 4 noiembrie

Leave.EU a apărut în 2015 pentru a susţine o ieşire a Regatului Unit din UE. Mişcarea nu a fost aleasă de Comisia Electorală pentru a fi campania oficială a taberei pro-Brexit, dar, foarte prezentă pe reţelele de socializare, a avut un rol decisiv în votul britanicilor în favoarea Brexitului cu 52%.