DISTRIBUIȚI
Spiegel
21.06.2019, Nordrhein-Westfalen, Aachen: Zahlreiche junge Teilnehmer nehmen an der Klimademonstration Fridays for Future teil. Foto: Marcel Kusch/dpa [ Rechtehinweis: picture alliance/Marcel Kusch/dpa ]

Mişcarea Fridays for Future va desfăşura greva globală pentru climă, programată pentru 24 aprilie, online în contextul interzicerii evenimentelor publice, a precizat joi, la Berlin, un purtător de cuvânt al filialei germane a organizaţiei, potrivit DPA, scrie agerpres.

„Atunci o să-l desfăşurăm online, vom muta protestul de pe stradă pe internet”, a declarat Quang Paasch pentru DPA.


Citește și : Bilanțul epidemiei de COVID-19 în Spania

Elevii participanţi la grevă şi susţinătorii acestora vor putea contribui la eveniment publicând videoclipuri şi fotografii însoţite de eticheta #Netzstreikfuersklima.

Printre evenimentele dedicate acestei zile, se numără şi o campanie artistică, în cadrul căreia, la diverse puncte de pe teritoriul Germaniei, vor fi colectate tablouri până pe 20 aprilie.

„Cutiile care conţin picturile vor fi apoi sigilate timp de 72 de ore pentru a exclude riscul infectării”, au menţionat organizatorii pe pagina de internet a mişcării.

În ziua grevei, pancartele pictate vor fi înălţate într-un loc simbolic asemenea unei expoziţii transmise în direct online.

Citește și : Ungaria prelungeşte până la 25 aprilie restricţiile introduse la nivel naţional

Potrivit mişcării, circa 630.000 de persoane au luat parte în Germania la cea mai recentă grevă pentru climă de la finalul lunii noiembrie. Poliţia din Berlin a estimat numărul de participanţi la 100.000.

Mişcarea Fridays for Future a criticat măsurile adoptate de guvenul german în scopul reducerii emisiilor cu efect de seră pentru combaterea încălzirii globale.