DISTRIBUIȚI
Abouthungary.hu

Ministrul ungar al apărării, Istvan Simicsko, a făcut apel la întărirea „cooperării spirituale” între ţările Grupului de la Visegrad, relatează luni agenţia MTI, potrivit agerpres.

În actuala perioadă de provocări dure, ţările V4 (Ungaria, Polonia, Republica Cehă şi Slovacia) trebuie să ofere un model pentru Europa occidentală şi în „sensul spiritual”, a subliniat ministrul ungar, în cadrul unei conferinţe a clerului militar din cele patru ţări desfăşurată luni la Budapesta.


Citește și : Fâşia Gaza : 40 de palestinieni au fost uciși de armă israeliene de la începutul mişcării de protest de la granița cu Israelul

„În condiţiile în care Europa şi civilizaţia occidentală au o acută nevoie de înnoire spirituală şi intelectuală, ar trebui să ne asumăm o astfel de misiune”, cu ajutorul bisericilor tradiţionale, a declarat Simicsko.

Potrivit ministrului ungar, statele-naţiune şi comunităţile religioase din civilizaţia europeană sunt expuse la pericole, „mulţi fiind preocupaţi permanent să elimine bazele iudeo-creştine ale Europei”. O civilizaţie care renunţă la spiritualitatea şi cultura sa va deveni însă lipsită de apărare în faţa altor civilizaţii, a notat Istvan Simicsko.

La conferinţă au luat parte reprezentanţi ai bisericilor tradiţionale din Ungaria şi ai clerului militar din Republica Cehă, Polonia şi Slovacia.

Citește și : Putin şi Macron au conevit asupra menţinerii acordului nuclear cu Iranul