DISTRIBUIȚI
EURACTIV

Ministrul sănătăţii polonez Adam Niedzielski a declarat miercuri că va recomanda menţinerea restricţiilor antiepidemice pentru stăvilirea propagării coronavirusului, în pofida scăderii recente a numărului de infecţii cu SARS-CoV-2, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Cea mai mare parte a magazinelor din mall-uri, hoteluri şi staţiuni de schi sunt închise de la sfârşitul lunii decembrie. În şcoli, doar elevii din clasele I-III participă fizic la lecţii.


Citeşte şi: Putin vrea prelungirea acordului New START cu 5 ani

Întrucât numărul de noi contaminări şi decese a scăzut, oficialităţile au sugerat că unele restricţii s-ar putea relaxa de la sfârşitul lunii ianuarie. Un anunţ în acest sens al guvernului de la Varşovia este aşteptat în următoarele zile.

„Menţinerea restricţiilor mi se pare cea mai recomandabilă. Mi-e teamă să deschid hoteluri în condiţiile în care oamenii vor călători pentru vacanţa de sfârşit de iarnă.Nu recomand absolut deloc deschiderea şcolilor”, a declarat Niedzielski pentru postul privat de radio Zet.

Citeşte şi: O chinezoaică face ÎNCHISOARE pentru că a ascuns simptomele coronavirusului

Polonia, ţară cu 38 milioane de locuitori, a raportat 1,48 milioane de cazuri de contaminare cu SARS-CoV-2 şi 35.665 decese de la izbucnirea epidemiei în martie trecut. Ţara a înregistrat marţi 4.604 de cazuri noi de infecţii.